A flow éve

29 éves kézilabda pályafutás és 15 éves edzői múlt után változik az edző elképzelése a kézilabdáról. Egy idő múltán az áramlatban kerülés, a sport különös élményének a megéreztetése válik a fő feladattá. A sportban való részvétel és a sport látványa is közelebb visz az élményhez, amit a sport adhat. Mit kell átadni a kondicionális képzésen, a technikai és taktikai apparátuson kívül – mentalitást!

A tevékenység szeretetét, maximalizmust, igényességet – ez az út.

A mérkőzés ünnep – csúcsélmény. Csúcsélményt szeretnénk okozni nézőinknek is, hogy élvezzék a ránk fordított időt, és megszolgáljuk a kitüntető figyelmet.

Két hónapig sokat és jól dolgoztunk, ez azonban még nem elég, győzni is akarunk, mégpedig az első osztályból kiöregedő játékosokat bőségesen foglalkoztató csapatok ellen is. A 2005 – ös évtől, a flow évétől a szemlélet változását várom, ami jelent önbizalmat, örömet, jó kedvet, fanatizmust, szellemi felkészültséget – különbözést a kor negatív trendjeitől.

A kézilabda játék intelligens, magas taktikai tartalommal rendelkező sport, megfelel lelki alkatunknak. Most az asszertivitást a hosszútávú küzdőképességet tanuljuk! Dávidként szeretnénk harcolni a Góliátok ellen – ez a feladat. Keménységet tanulunk.

Az összes hír jó - sérültjeink szépen gyógyulnak (Kuli Imre, Presinszki Ákos), gyógyulni akarásával - minden elismerést megérdemlő módon - visszatért sorainkba Apró Ferenc. Tapasztalt (Szokoli László, Gábossy Balázs) és fiatal harcosok (Talapka Gábor) érkeztek csapatunkba, fiatal ifi és junior játékosaink emelkednek felfelé. Fiatal meglévő és leendő kézilabdázóknak mutatnánk az utat, példa értékűvé akarunk válni!

A csapat összeszerveződése megkezdődött, a forma rövid időn belül rohamosan javulni fog, az összeforrási folyamat megindult.

A nagyon nehéz mezőnyben is bizonyítani akarunk, az ellenfelek ezt vehetik fenyegetésnek!

Egy sajátos közösen megalkotott energia „Áramlatba” kerülés a fő célunk.

Várjuk az érdeklődő, támogató, segítő szurkolóinkat, mert a sport képes a közös élmények hatására, közössé tenni, tágabb értelemben közösséget alkotni!

A test képzése, a tudás és szellem összetartozó fogalmak voltak az archaikus világokban és az ma is a keleti küzdősportokban – a mi eszményünk is ilyen.

Siklóson már megmutattuk, hogy tudunk idegenben vezetni, utolsó percekben visszafordítani mérkőzést, de még egy lépés hiányzott, azonban megalkotjuk, amit elképzeltünk.

Találkozunk 2005. március 5 – én este 18.00 kor!

Tisztelettel: Györfi János