Komló BSK – Dabas 34:24 (19:10)

A letámadások elmaradása

Az első helyen álló csapat otthonában szerepeltünk, sajnos a csapatból több játékos különböző okokból hiányzott (sérülés, munka), mégis az első percekben sikerült meglepni, a volt első osztályú csapatot (1:3, 3:5), de az első lendület sajnos hamar kifulladt. Támadási formáció váltás után is egyre feljebb zárkózott a hazai csapat (6:5). A bátortalan átlövési kísérletek következtében az ellenfél leindításokat, lerohanásokat kezdeményezett. Az időkérés (11.30) alkalmával a letámadásokra hívtam fel a figyelmet, sajnos a csapat nem tudott az ellenfél gyorsasági szintjére kapcsolni, és a lövési kísérletek elhalása, a letámadások elmaradása következtében az ellenfél szét tudott rohanni bennünket (13:6;17:8).

A fordulást követően  lassan javult a helyzet, ekkor kockáztattunk és a két legeredményesebb játékos fogásával egyre inkább felzárkóztunk (19:14, 22:16). Sajnos ekkor a megszerzett labdákat a nagyobb védési rutinnal rendelkező komlói kapusok megszűrték, és négy lehetőséget is elpuskáztunk, így lassan megtört a felzárkózási akarat (29:22), elfáradt a változtatás újdonsága, és ezen az időkérés (25.38) sem változtatott. Az ellenfél kiváló játékosai Dömös Tibor és Cifra Tibor eldöntötték sorsunkat.

Sorainkból nem kiváló, inkább hullámzó játékkal Csecsetka Péter (11 gól) vette fel a kesztyűt, és próbálta hiányzó társait pótolni, illetve örömömre Talapka Gábor (3 gól) tett hozzá hasznos góljaival a mérkőzéshez. Védekezésben Szokoli László vállának érzékenysége hátráltatta a múlt mérkőzésen nyújtott védekezési teljesítmény megismétlését.

Sajnos a Komló más kategóriába eső csapat, nem véletlenül készülnek visszakerülni az első osztályba, mindenesetre és négy – ötgólos vereséggel lettem volna elégedett.

Mire van szükség a következő meccsen?

Agresszív védekezésre, taktikus és gyors, helycserékre épülő támadásokra, kemény letámadásokra, a kapuban Ocsovai Zsolt kiemelkedő teljesítményére.

Ennyi és fanatizmusra, fanatizmusra, fanatizmusra…

Mindenkit várunk a hétvégén!

Dadas - Alba Regia (Sportcsarnok 2005. április 9. 18.00)