Küzdelmes, nehéz győzelem: Dabas VSE KC – Izzó SE Nagykanizsa 27:24 (14:12)

Hazai pályán nehéz mérkőzésre számítottam, a kötelező mérkőzések pszichikájának ismeretében. Az első percek pozitívan alakultak a meglepő támadási taktikánk következtében (5:1), de ez a kezdeti lendület, lassan kezdett kifulladni (13 perc 8:4), így hagyományos felállásunkra kellett átállni, a támadás akadozásával, gólképtelenséggel azonban pont az ellenkező hatást értük el, a 16 percben már 8:7 volt az eredmény. Tetézte a problémákat hazai gólkirály jobbszélsőnk komoly sérülése miatt, a büntetők befejezésében felmerülő bizonytalanságunk! A 21. percben kihagyott büntető lélektanilag sem volt kedvező, az előny nem növekedett (11:9), így a 24. percben időt kellett kérni, és a megbeszéltek alapján a félidő végéig nehezen, de stabilizáltuk az előnyt (14:12).

A szünetben pontosítottuk a feladatokat, de várhatólag nehéz félidő elé néztünk. Az  ötödik percben még 17:14 volt az eredmény, de a kilencedik percben már 17:17. Tragikus percek voltak ezek, de korai lett volna még jelentős módosításokat végrehajtani. Érezhető volt, hogy létfontosságú volt az ellenfélnek ez a mérkőzés. Hibáink miatt az előny elfogyása, idegfeszítő közelségbe hozta az ellenfelet (18:19). Az időkérést, így mégsem lehetett megúszni, próbáltuk rendezni sorainkat (11.39), de az időkérés után rövidesen (13 perc) ismételten kimaradt egy büntető, ez igazán nehézzé tette a koncentrációt. A 18 percben még 21:20 – ra módosult az állás, de a 20 percben már döntetlen volt az eredmény (22:22). A tragédia és küzdelem minden eleme megtalálható volt ekkor a játékban. A csapat nem kiemelkedő játékkal, hanem foggal és körömmel küzdve feltornázta magát a 24 percre 25:22 – es vezetésre, és így végül 27:24 – re nyertünk.

A játék nem volt szép, sőt könnyűnek sem volt mondható. Megsérült jobbszélsőnket Keserű Ákos (4 gól) nem hiba mentesen, de tisztességesen pótolta. Csecsetka Péter (11 gól) és Szilágyi Zoltán (8 gól) is magára vállalta a megnövekedett feladatot és felelősséget, bár játékuk nem volt hibamentes, de emelkedő tendenciát mutatott. Szokoli László egyre javuló rutinos védekezésének kisugárzása, sokat javított a védekezés általános együttműködési fokán. Lépegetünk előre.

Tanulság van: nem megengedhető egyetlen lefelé irányuló hullám sem (lásd Balaton)!

Ez a közösség, valójában csak csapatmunkával, magas kooperációs faktorral, folyamatos koncentrációval tud előrelépni!

Folyamatos emelkedést, technikai és taktikai finomodást, és a védekezés további keményedését várom a csapatomtól!

Nagyot léptünk előre, mert elvileg a rivális Siklós és a Nagykanizsa egymás elleni eredményeiben már mi vagyunk a jobbak!

Köszönjük a szurkolást!

Április 9-én 18 órakor az Alba Regia elleni hazai mérkőzésen találkozunk!

fotóalbum

film