Pénzügyőr S.E. – Dabas VSE. K.C. 27-33: A csapat egység és a védekezés javulásának diadala

A Pénzügyőr csapatának rendkívül fontos volt ez a mérkőzés, hiszen minden hazai pont létfontosságú lehet a végelszámolásnál, ezért nehéz mérkőzésre számítottunk, de továbbra is győzni indultunk, főleg a nehezen kivívott hazai Kalocsa mérkőzés után.

Ezen a mérkőzésen a védekezés került a figyelem fókuszába. A fő cél a védekezés szigorítása volt, és az ebből történő 4 fázisban végrehajtott ellentámadás. Az ellenfél játékosai közül korábban hárman szerepeltek korábbi aranyérmes csapatomban, így az ő semlegesítésükre készültünk. Datzuk Péter a góllövő lista élcsapatába tartozik, de Király Attila és Matúz István rutinos játéka is problémát jelenthetett.

A védekezésünket átszerveztük, Szilágyi új szerepkörben tűnt fel és Csecsetka is fontos védekezési feladatot kapott. A mérkőzés jól kezdődött 2:4, de a vezetés nem sokáig tartott, az ellenfél hamarosan felzárkózott 4:5, innen a 16. percre sikerült indítás góljainkkal (Tasnádi Ákos (7 gól)) ismételten elhúzni 4:9. Természetesen az ellenfél kihasználta védekezési hibáinkat és ismételten felzárkózott (7:10, 11:14). Presinszki Ákos emberfogással történő kísérése kissé megzavarta a csapatot, de az ellenlépés kijelölése után már pontosan végezte támadási feladatait. A 26. percet követően szárnyalni kezdett a csapat, és ahogy azt, a héten edzőmeccsen lőtt  50 gól is jelezte, nem fáradt el hanem tette tovább a dolgát és így a félidőt tetemes előnnyel zártuk (11:18).

Várható volt, hogy ez a nagy előny nehezen lesz tartható, de ez egy darabig mégis sikerült (12:20), az ellenfél azonban fokozatosan közeledett (21 perc 22:27), de ezen a mérkőzésen most mindig akadt egy játékos - kissé eltérően az eddigiektől – aki a nehéz helyzetekben felvállalta a felelősséget és eredményesen oldotta meg a feladatokat (pl. Szilágyi, Juhász). Ezen a mérkőzésen a megkezdett formaemelkedés már eredményeket mutatott Szilágyi Zoltán (6), Presinszki Ákos (5) és Presinszki Zsolt (4) is meglódult felfelé, Zsolt védekezése egyébként, eddig is mintaadó volt.

A mérkőzés így az irányításunk alatt maradt (25:31) és végül 27:33 – ra megnyertük a mérkőzést, megszerezve evvel első idegenbeli győzelmünket. A kapott gólok száma magasabb a tervezettnél, Datzuk Péter játékát sikerült semlegesíteni, de Király Attila (10) ezen a mérkőzésen kiválóan játszott és nem sikerült igazán kikapcsolni. Védekezésben tovább kell javulnunk, mert az idegenbeli Tata elleni mérkőzésen még jobb teljesítményre lesz szükség.

Szloska – Baranyi játékvezető páros ítélkezése korrekt, kiegyensúlyozott volt.

A hétvégén, az „idegenben szereplő” válogatott strandkézilabdásainknak sok sikert kívánunk!

A héten műtéten áteső játékosunknak, Kuli Imrének mielőbbi felépülését várjuk és gyors gyógyulást kívánunk!

fotóalbum