Nagykanizsai küzdelem

IZZÓ SE NAGYKANIZSA - DABAS VSE KC  2004. október 9.

Nagykanizsára elég gyorsan odaérkezett a felnőtt csapat, így fiataljaink játékát is megtekinthettük, remélem, hogy ők i s mérkőzésről, mérkőzésre fejlődnek és lépnek előre, megszokva a másodosztály feszítettebb légkörét. Szeretnénk, hogy fiataljaink is egyre emelkedve folyamatosan beépülnének a felnőtt csapatba, az a cél, hogy egyre többen kedveljék meg ezt a kiváló sportot.

A felnőtt mérkőzés első percei nehezen kezdődtek (3:1), de aztán hamarosan magára talált a csapat. A védekezés biztonságára törekvő hatos falból indult, de a lerohanásokba becsúszott egy - egy pontatlanság, de mégis sikerült 3:3 – ra felzárkózni. Az első félidő a hazai csapat vezetésével, és a folyamatos felzárkózással telt el. A nyitott védekezésre váltás meghozta az eredményét, és a szünet előtt a dabasi csapat egy gólra megközelítette Sotonyi László csapatát (12:11).

A második félidő elején egy pillanatra átvettük a vezetést (13:14), de védekezésünkbe rendre egy – egy hiba csúszott. Az ellenfél visszaindulásokból volt leginkább eredményes már az első félidőben is, mert középen jól zárták le a lövési lehetőségeket, az ott megkísérelt próbálkozások eredménytelenek maradtak. Szélre húzások, kettes külső oldalán történő betörések azonban eredményesek voltak. Az ellenfél három gólos előnyét tartotta a második félidőben, sőt az ötvenötödik percben már négy góllal vezetettek(24:20). Ebben az időszakban sok hiba csúszott a fiatal játékvezetők bíráskodásába, pl. az ellenfél edzője többször belépett a pályára, lépéshibák történtek.   A kiválóan védő kapusunk többieket hajtva, kissé túlzottan felpörgött, és ekkor a visszaindításba hibák csúsztak. A hajrában egyre inkább küzdő csapatunk közeledett a kiegyenlítés felé, de sajnos az időfaktor már nem engedte meg, hogy a koronát is feltegyük az akarásunkra (24:23).

A mérkőzésen az átlövés gólok hiánya okozta a legtöbb problémát, sajnos mezőnyből nem tudtuk átlőni a mi fiainknál magasabb falat. Tudatosabban és még fegyelmezettebben kell játszanunk, javulnia kell a lövőteljesítménynek, és tovább kell szigorítanunk a védekezést is (a fiatal játékosok közül ezen a mérkőzésen Csecsetka Péter „bemutatkozása” jól sikerült). Meg kell tanulni fegyelmezetten győzni.

2004.  október 16.-án szombaton 18 órakor az első osztályból kiesett nagy tradíciókkal rendelkező Komló lesz a vendégünk.

Pályánk presztízsének kialakítása megköveteli tőlünk a maximális teljesítményt!

fotóalbum

Györfi János vezetőedző