ALDI is lesz Dabason

Az ALDI (ha valaki még nem tudná) a Penny Markethez hasonló profilú és megjelenésű diszkont áruház. A különbség az árukészletben van illetve, hogy ennek általában nem piros a teteje.
Az új áruház helye az 5. számú főúton található MOL kúttal szemben van, a volt kamion kereskedés helyén.
Az áruház tervezett megnyitása jövő év eleje, függően a beruházás megvalósítását akadályozó problémák elhárításától.
Az egyik ilyen, lényeges problémára a napokban derült fény, az önkormányzat tartott egy egyeztetést az ALDI, a TESCO beruházója, az érintett telektulajdonosok, illetve a hatóságok között.
Az egyeztetés célja a közlekedési helyzet (megközelítés, balra fordulások) rendezése volt. A megbeszélésen szembesültek egymással a beruházók, a tervezőik ugyanis kölcsönösen nem vették figyelembe a másik beruházás közlekedési igényeit. Már pedig a kettő egyszerre nem valósítható meg, csak vagy ez, vagy az.
Annak ellenére, hogy az ALDI már régebben elvégezte azt az egyeztetést, amire a koncepciója épül, most mégis alul maradni látszott a küzdelemben, mivel a TESCO csomópont körforgalmát nem csak a jelenlévő szakhatósági illetékes de az önkormányzat nevében nyilatkozók is az indokolt mértéken felül támogatták - az én véleményem szerint.
Szerintem a csatának még nincs vége, az ALDI nyilván nem hagyja magát egykönnyen, mivel a most kialakult helyzetben a potenciális vevői szinte a TESCO bejárati ajtaja elől kellene visszaforduljanak, hogy az ALDI-hoz egy kanyargós hátulsó kerülő úton eljussanak.