Dabasért Díj 2007

A Dabasi Lokálpatrióta Egyesület 2003 óta minden esztendőben átadja az egyesület tagjai által alapított Dabasért Díjat.
Az előző években Kálvin László igazgató úr, id. Kecskés Péter, Kiss István tanár úr, és Latyák István igazgató úr vehette át az egyesület születésnapi rendezvényén ezt a számunkra fontos díjat.
Ebben az esztendőben, a 2007. évben a Lokálpatrióta Egyesület öt fős kuratóriuma a Dabasért Díjat  Nagy Ferencné igazgatónőnek, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatójának adományozza.
Kevés ember akad Dabason, és még kevesebb a jelenlévők közül, aki ne találkozott volna diákként, vagy később szülőként Nagy Ferencné igazgatónővel.
A Heves megyei Kömlőn született, egyetemi tanulmányait a Kossuth Lajos Tudomány Egyetem matematika-kémia szakán végezte. 1970-ben pályakezdőként került férjével, Nagy Ferenccel együtt Dabasra. A Gyóni Géza Általános Iskolában kezdett tanítani matematika és kémia szakos pedagógusként.
Éppen 25 éve, 1982-ben került Gimnáziumba, 1996-tól tizenegy éven át, az iskola eddigi történetében leghosszabb időn keresztül volt  az iskola  igazgatója.
Az 1987-ben alapított Táncsics Alapítvány kuratóriumának a tagja.
A gimnázium 43 éves fennállása alatt az utóbbi években, Nagy Ferencné irányítása mellett érte el a legmagasabb iskolai tanulmányi átlagot, a legjobb érettségi  és főiskolai-egyetemi felvételi arányt, a legtöbb nyelvvizsgát, a legkiemelkedőbb versenyeredményeket.

Az iskola, a tanítás, a gyerekekkel való foglalatosság mellett mindig fontosnak tartotta a kollégákkal és a szülőkkel való jó kapcsolat kialakítását és fenntartását, nagy hangsúlyt fektetett az együtt gondolkodásra, az együttműködésre, a közösségépítésre, és a közösség összetartására.

„Amikor hiszünk valamiben, erősebbnek érezzük magunkat a világnál, és olyan derűs nyugalom száll meg minket, amely abból a bizonyosságból fakad, hogy hitünket semmi sem győzheti le. Ez a különös erő teszi, hogy mindig biztos döntéseket hozunk, a megfelelő időben, és amikor a célunkat elérjük, meglepődünk saját képességünkön.” (Paolo Coelho)

Egyesületünk nevében szívből gratulálunk a díjhoz, jó egészséget és bölcs, hosszú életet kívánunk!

Képek az Egyesület születésnapi rendezvényérőlés a Dabasér Díj átadásáról:

A helyszín a Kisgyerek Alapítvány Tájháza

Meghívók és meghívottak

Mese

Mi lesz a történet vége?

A Dabasért Díj kitüntetettje 2007-ben Nagy Ferencné igazgatónő

"Csak szeretni kell a diákokat..."

dr. Ács Ferenc

Látod???

 

 

 

 
 

vissza az előző oldalra