Választás van és van választás

Az október elsejére kiírt önkormányzati választásokra készülve az "Ön kormányoz, váltson!" jelmondatot írtuk a Lokálpatrióta Egyesület képzeletbeli zászlójára. A közvetett demokráciákban időről időre eljön az a pillanat, amikor megbízunk, felhatalmazunk embereket, hogy nevünkben gyakorolják a közhatalmat, irányítsák a kisebb nagyobb közösségek életét. A felhatalmazás azonban nem örök időkre és főleg nem korlátlan hatalomgyakorlásra szól.

A Magyar Köztársaságban négy évente jön el az a pillanat, amikor a szavazópolgár ismételten magához vonja a döntés jogát, és ezzel a joggal mindenki szabadon élhet. A szavazófülke magányában mindenki még egyszer végiggondolhatja, hogy mi történt az elmúlt időszakban. A többség által megbízott személyek, szervezetek, pártok hogyan éltek, gazdálkodtak a rájuk bízott anyagi és szellemi vagyonnal. Mi lett a kisebbségben maradt emberekkel? Kik és mit ígértek fennhangon négy évvel ezelőtt, mi lett a szép szavakból, beszélő viszonyban van-e a múlttal a valóság? Valóban ezt akartam, ezzel bíztam meg ezeket az embereket?

Ez a jelen és ez a jövő, amely közel áll az én szellemiségemhez, értékrendemhez? Polgármesterjelöltként én személyesen, és a Lokálpatrióta Egyesület képviselőjelöltjei is az érdemi választás alternatíváját, lehetőségét ajánljuk fel a dabasi választópolgároknak.

A döntést Ön hozza meg, mert Ön kormányoz…

vissza az előző oldalra