Bálint Mónika - MOZIAJÁNLÓ

VEZET

A RITMUS

Főszereplők: Antonio Ban-deras, Rob Brown, Alfre Woodard, Ray Liotta

Vannak eleve vesztes helyzetek. És vannak, akik élvezik ezeket. Hiszen onnan szép a győzelem. Pierre Dulaine (Antonio Banderas) profi táncos, igazi versenyző; de mert a parketton már mindent elért, új feladatok után néz. Így köt ki New York egyik rosszhírű kerületének egy középiskolájában, csupa olyan diák között, akikről már lemondtak a tanárok és lemondott a világ. Belőlük bűnözők lesznek - ha megérik.

Dulaine viszont meg akarja nekik tanítani, amit ő tud. És lassan, nagyon lassan, meggyőzi őket, hogy érdemes. Mindenféle színű, fajú srác, csupa kemény, máris sokat próbált figura, érdeklődni kezd a társasági táncok iránt. Persze úgy, hogy belekeverik saját ritmusaikat, saját kedvenceiket: a hip-hop, a kemény rap és tanáruk régimódi táncai elegyéből azután valami olyasmi alakul ki, amilyet még senki nem látott: egy nagy barátság, és néhány szemkápráztató mozdulat.

A U2, a Blink 182, a Simple Plan video klipjeinek rendezője ezúttal egy nagyfilmben mutatja meg, mennyit tud kihozni a zenéből, a táncból és a nagy érzelmekből!

ISMERETLEN HÍVÁS

Főszereplők: Camilla Belle, Tommy Flanagan, Tessa Thompson

Két alvó gyerekre vigyázni egy szupermodern, csupa üveg luxusvillában - minden babysitter álma. Vagy rémálma. Jill (Camilla Belle) csak gimnazista, de szívesen vállal apróbb munkákat. Amikor egy környékbeli, jómódú házaspár arra kéri, hogy éjfélig vállalja el a gyerekeit, boldogan mond igent.

Egyedül van egy hatalmas, tóparti házban, távol mindenkitől. Megszólal a telefon, egy idegen hívja. Fenyegeti. A telefon újra és újra megszólal. A lány végül a rendőrséghez fordul, lenyomoztatja a hívást - és kiderül, hogy a telefonáló bent van a házban.

Szörnyű, őrületes macska-egér játék veszi kezdetét. A labirintusszerű, hatalmas épületben, ahol maguktól nyílnak az ajtók, maguktól gyulladnak fel, vagy alszanak ki a lámpák, egy rémült lány és egy ismeretlen szándékok és vágyak vezérelte őrült férfi üldözi egymást. Valamelyikük nem éri meg a reggelt. Ha lesz még reggel egyáltalán…

A Con Air - A fegyencjárat és a Lara Croft: Tomb Raider rendezője stílust váltott: új thrillerében zárt térben, kevés szereplővel teremt vérfagyasztó hangulatot!

vissza az előző oldalra