Rácz Nándor - A képviselő-testület tagjait idegesítő kérdések

Az Odafigyelőről általában:

Nem igaz.

Az Odafigyelőről konkrétabban:

A legutóbbi testületi ülésen a polgármester úr a képviselők előtt elismerte, hogy az Odafigyelő legutóbbi számában a Hírek rovatban szándékosan hazugságot közöltek velem kapcsolatban, ahogy ő fogalmazott azért, hogy a gyanút rám is kiterjesszék. Már négy éve vagyok képviselő, megtapasztaltam, hogy képes ilyesmire és még csúnyább dolgokra is.

Kéretik az Odafigyelő előző és következő számait ennek fényében olvasni. (Ha a következő Patriótában nem írnék, akkor legyen mindenki számára világos, hogy Szehofner József az írásában kire értette azt, hogy "inkább kössenek a nyakába malomkövet, s dobják a tenger fenekére.")

A 2005. év költségvetésének beszámolója

Egy évvel ezelőtt is (idén is) egyhangúlag elfogadtuk az önkormányzat költségvetését, mondván, hogy kis létszámú képviselőcsoportunk érdemben nem tudja befolyásolni sem a megtervezését, sem a végrehajtását, a testületi többség akaratát pedig tiszteletben tartjuk, már csak azért is, mert a felelősség a megtervezésért és a végrehajtásért is az övék. A költségvetésben szereplő összegeket ellenőriztük, a néhány fellelt hibát javítottuk. (Patrióta 2005. március)

A tervezésben és a végrehajtásban azonban komoly hiányosságok akadtak, mivel a tervezet szerint a Polgármesteri Hivatal 2005-ös szakfeladataira 691 millió Ft-ot kellett volna költeni, míg a valóságban ez végül 1 milliárd 95 millió Ft lett, ahogy a költségvetési beszámoló 2/a számú mellékletében található.

500 millió Ft eltérés szerintem, túl van az elfogadható hibahatáron. Ez az a felelősség, amiről azt gondolom, hogy a testületi többségé, mint ahogyan a következményeket is nekik kell vállalni.

A 6. számú melléklet az önkormányzat fennálló kötelezettségeit részletezi.

A 2 261 243 Ft az utolsó kockában 2 milliárd 261 millió Ft-ot jelent.

Kié az SMBB Bt.?

Nem állt szándékomban valótlanságot állítani Bennárik Ferencről és Sós Gáborról, amikor a testületi üléseken és az újságban az állítottam, hogy tulajdonosai az önkormányzati beruházások jelentős részében részt vevő SMBB Bt.-nek.

Hogy elkerüljem ennek még a lehetőségét is, a cikk megírása előtt az Igazságügy Minisztérium nyilvános adatbázisában ellenőriztem állításom helyességét.

Szeretném Bennárik Ferencnek (az önkormányzat jogi- és ügyrendi bizottsági elnökének) a következő írásában azt olvasni, hogy nem õ, hanem az Igazságügy Minisztérium hazudott, hazudik és hazudni fog.

A dabasi kapcsolat

Egy lépéssel közelebb jutottunk a megoldáshoz. A SPAR üzlethelyiség titokzatos tulajdonosáról ugyanis kiderült, hogy ügyvezetője Ambrus László úr egyáltalán nem ismeretlen személy Dabason, sőt! Tizenöt éves a kapcsolat az általa tulajdonolt celldömölki, számítógépgyártással foglalkozó Cellkomp Kft., és - a számára  legalább három alkalommal  2000-2000 négyzetméteres csarnokot építő -  dabasi érdekeltségű cégcsoport között. Az eddig nem létezőnek beállított kapcsolatra vonatkozó adatok nyilvánosak. A cégcsoport internetes oldalán a Cellkomp Kft. legújabb csarnokának képe közvetlenül a dabasi városháza képe alatt látható  (a www. patriota.hu oldalon ide és ide kattintva megtekinthetik az oldalakat). Az erre vonatkozó adatokat a testületi ülésen bemutattuk a képviselő-testületnek. A több hónapja ígért, csak ezzel a témával foglalkozó testületi ülésre még mindig nem került sor.

Elvben a városvezetés érdeke az lenne, hogy haladéktalanul tisztázza, hogy ez az üzleti kapcsolat mennyiben volt hatással az üzlethelyiség eladásának körülményeire, a műszaki tartalom és az ár arányára, a SPAR-nak helyet adó üzlethelyiség és a többi üzlethelyiség árának 30%-os különbségére. Gyakorlatban viszont haladéktalan tisztázás helyett egyelőre csak a tisztázatlan halasztgatás maradt.

Képviselő csoportunk döntése alapján a Castrum Kft-vel kapcsolatos napirendi pontok esetében mindaddig tartózkodni fogunk, ameddig a tulajdonosi háttér nem tisztázódik. Így nem szavaztuk meg a Castrum Kft. által az Önkormányzattól kért 40 millió Ft hitelt sem.

A szivárvány színei és alakja

Nem csak a polgármester úr, de a körülötte állók is hajlamosak elfelejteni (kivéve Szehofner Jószefet, ő csak nem rég jött, így nem is tudhatja), hogy annak idején Kőszegi Zoltán politikai pályafutása baloldalról, Dafi-MSZP-SZDSZ-es képviselő-testülettől indult, és a polgármester választáson az MSZP támogatásával nyert a jobboldali keresztény-nemzeti összefogás jelöltje ellen.

Én még arra az újságcikkére is emlékszem, amiben a jobboldaliak ellenében védelmébe vette Dr. Gábor Ferencet, MSZP-s képviselőtársát, az MSZP későbbi polgármester jelöltjét. Mi, vagy ki változott azóta? Az MSZP nem, a jobboldali szövetség nem, a polgármester úr sem.

Csak egyes személyek érdekei változtak.

vissza az előző oldalra