A hónap kérdése - Mi a véleményed a korrupcióról?

dr. Ács Ferenc, a Dabasi Lokálpatrióta Egyesület képviselője:

A korrupció kimondottan emberi jelenség, de létezik-e ember korrupció nélkül? Erre vonatkozóan sajnos nincsenek illúzióim. Szerintem a korrupt és a korrumpált között nincs lényegi különbség. elsősorban arra kellene törekedni, hogy a saját személyiségünkben fellelhető korrupciót számoljuk fel.

Bácskai Júlia, pszichológus "szabadszóműves":

A korrupcióval nem gyakran találkozom. Az én szakmámban mindenki megszállott, ingyér is dolgozik, akár a pszichológiára-, oktatásra-, akár a színházra gondolok. Egyszer egy kamaszkorú páciensem nálam akart kiugrani a 7. emeletről. Megmentettem, mentőt is hívtam, a szüleit is hívtam, na ők akartak a kezembe nyomni egy borítékot ellenszolgáltatásként.

Rémálom!!!!!!!

Csontos József, Református lelkész:

"Rövid távon előnyös, hosszú távon közösségi öngyilkosság. Minden távon erkölcstelen."

dr. Kemény Zoltán, szakmérnök:

A korrupció a társadalom fertőző betegsége!  Beteg társadalomban nehéz egészségesen élni. Az ügyintézés-, vagy az egyéni boldogulás sikere reményében szinte már mindenki él vele. Van aki gátlástalanul és van aki szemlesütve.

A baj az, hogy a végén már nem fogjuk tudni, hogy mi a mi érdemünk és mi az, amit erkölcstelenül szereztünk meg. Hát itt tartunk......!!

Pap László, pszichológus:

Az állampolgárt leginkább akkor zavarja, ha nem őt környékezik meg, hanem másokat. Ilyenkor nagyon fel tud háborodni. Saját disznóságai kevésbé zavarják.

Rácz Nándor, a Lokálpatrióta Egyesület képviselője:

A korrupciós világranglistán ma Magyarország egészen elől szerepel, de ez csak annyit jelent, hogy a mögöttünk lévő országok lefizették a listakészítőket.

vissza az előző oldalra