Gecser György - Birkózás

Megkezdődött az év versenyzőink számára is, január 21-én Érden egy országos gyermek-, diák-, serdülő versennyel. Sportolóink közepesen szerepeltek, aminek az oka a sok fiatal birkózó palánta szőnyegre lépése, illetve a nagyobbaknál a korcsoport és súlycsoportváltások.

Az eredmények:

gyerek korcsoport: Lajó Tamás III. hely, Jurácsik István V. hely, Simon János V. hely.

Diák korcsoport: Vámos Szebasztián V. hely, Petrányi Zoltán III. hely, Krizsán József III. hely.

Február 25-én Dabason a DS-ben került megrendezésre egy junior lány, nemzetközi felnőtt női valamint U23-as fiú verseny. A Szimultános lányok színvonalas bemutatója után a dabasi club diák versenyzői az érdiekkel vívtak „barátságos” mérkőzéseket több-kevesebb sikerrel. Majoros Péter számára nem volt kérdés a győzelem, könnyedén győzte le ellenfelét esélyt sem adva neki. Vámos Szebi a néhány évvel idősebb komoly eredményeket maga mögött tudható ellenfelétől kapott ki, de nem kellett szégyenkeznie, hiszen nem adta magát könnyen. Harmincz Gergely valóban „bemutatót” birkózott ellenfelével, mint legrutinosabb versenyzőnktől várható is volt. Vezető edzőnk két versenyzőnk teljesítményét emelte ki, annak ellenére, hogy mindketten kikaptak. Inoka Milán és Gecser Máté elszántsága, fejlődése előremutató, reméljük a lendületük megmarad az idei szezonban is.

Ezután a bemutató birkózások után zajlott le a 120 résztvevőből álló verseny. A nemzetközi női mezőnyben vb ezüstérmesünk Sastin Mariann első, Szerencse Móni első, Szabó Emese második helyezést ért el, gratulálunk nekik.

Az U23-as mezőnyben két dabasi versenyző is a szőnyegre lépett. Egyikük Harmincz Zsolt (60 kg) első helyezést ért el. Magabiztos szép birkózással utasította maga mögé a mezőnyt, bizonyítva, hogy nem ok nélkül válogatták olimpiai kerettaggá (Peking). Csernák Roland (50 kg) második helyezett lett. Gratulálunk mindkettőjüknek. Érdekességként elmondhatjuk még, hogy néhány japán fiatal is részt vett a fiúk mezőnyében, egyikük súlycsoportjában első helyezést ért el.

Jó hír a szakosztály életében, hogy sikerült átköltöznünk a DS-be, ami azt jelenti, hogy edzéseinket már itt tartjuk. Szeretettel várjuk az érdeklődő gyerekeket a szokott időben, hétfőtől - péntekig 16.30 – 19.30-ig zajlanak edzéseink. Várjuk az idősebb – senior  - korosztályt is,  azokat akik valamikor birkóztak vagy csak kipróbálnák, mozognának, sportolnának kondíciójuk visszaszerzéséért, szinten tartásáért – és nem találják vagy egyáltalán nincs otthon Norbi kazettájuk. Az edzésekről felvilágosítást Vatai László a 06-30/978-96-09-es telefonszámon tud adni.

A verseny rendezése, lebonyolítása már a szokásos módon és színvonalon zajlott. Köszönjük minden segítőnek, szülőknek, gyerekeknek a fáradtságot. Egyetlen negatív észrevételem volt a versennyel kapcsolatban és ez a nézőszám. Gyakorlatilag két kezemen meg tudtam számolni azokat a helyieket, akik kíváncsiak voltak az eseményre. Néhány éve már rendezünk versenyeket, bár nem állítom, hogy mindig mindent el tudtunk követni a hírverés, és reklám területén, de valahogy ez Dabason nem működik. (Igaz ebben a sportágban nem gurul el a versenyzőktől a labda. Ezzel nem akarok senkit bántani, de úgy gondolom eltolódott a hangsúly, mintha más sportág nem is létezne.) Erre az országos és nemzetközi versenyre is „csak” a TV1 Telesport című műsora volt kíváncsi. Ha valaki úgy érezi, hogy lemaradt valamiről, néhány riportot és mérkőzést biztosan láthat az említett csatorna műsorán.

vissza az előző oldalra