Dabas Város Önkormányzata a 2005-ös évet a Környezetvédelem, és Környezetszépítés évévé nyilvánította.

Igen, azért mégis csak kell valamit tenni. Fogjuk föl végre, hogy környezetünk minősége tükörképe saját életminőségünknek. Ha ordít belőlünk az igénytelenség és hanyagság, az kihat az ország sorsára, fejlődési esélyünket rontja. Meggyőződésem, hogy komoly összefüggés van egy ország fejlettségi szintje, valamint kinézete, környezeti állapota között. Úgy gondolom, hogy ennek megértéséhez nem kell világot járt embernek lenni, elég, ha kinyitjuk a szemünket, és nem csak nézünk, de látunk is vele.

Az Önkormányzat által meghirdetett Környezetvédelem és Környezetszépítés éve alkalmából január közepén egy találkozó volt a Városházán, melyen részt vett a meghívó, Kőszegi Zoltán polgármester, a helyi ANTSZ vezetője, mezőőrök, s többen, kiknek munkaköri feladata kapcsolódik e témához.

Mindenki beszámolt a saját területén tapasztalható környezeti gondokról, így mindenkiben kialakulhatott egy kép a város leginkább megoldásra váró környezeti problémáiról. Azóta történtek pozitív változások is.

A Hatósági, Igazgatási Főosztály több figyelmet fordít a szabálytalanul elhelyezett plakátokra, közbenjár a lakosság által bejelentett szemetes utcarészek megtisztításában, valamint az illegális szemétlerakók felszámolásában. A Tatárszentgyörgyi út kivezető szakaszán a DAKÖV földgépei segítségével szüntettek meg egy kialakuló szeméttelepet. Szintén a Főosztály közbenjárása kellett ahhoz, hogy végre megtisztították a Szabadság úti temető kerítésének környékét.

S.I.

vissza az előző oldalra