Birkózás

A hónap első hétvégéjén két részre szakadt a dabasi csapat. Ennek oka az egy időpontban, de különböző helyszíneken megrendezett versenyeken való részvétel volt. A diák - I, diák - II és serdülő versenyzőink Dunaharasztin az immár hagyományosan megrendezett Mikulás Kupán vettek részt.

Az induló 15 csapat közül három egyesület déli szomszédunkból, Szerbia-Montenegróból érkezett. A zentai, szabadkai és dunaszerdahelyi csapat, bár átlépte az államhatárt nyelvi nehézségekkel nem küszködött. Részvételükkel a verseny nemzetközivé lépett elő. A „sűrű” pest megyei, budapesti és külhoni mezőnyben - összesen 100 induló - a következő eredmények születtek: Vámos Szebasztián diák-II korcsoportban a második helyezést érte el, a serdülők közt pedig Jurik Roland végzett szintén a második helyen. Harminc Gergely szintén a serdülők mezőnyében ötödik lett saját súlycsoportjában, Inoka Milán szintén ötödik helyezést ért el a diák-I korcsoportban. Különösen örülünk Szebi eredményének, végre megmutatta, hogy tud küzdeni, reméljük, meghozza ez az ezüst az önbizalmát!

Junior versenyzőink a Fradi birkózótermében a szintén már hagyományosan megrendezett Vatai László emlékverseny Junior Magyar Bajnokságán álltak a szőnyegre.(A verseny szakosztály vezetőnk édesapja sportpályafutásának állít méltó emléket). Két korosztályos versenyzőnk képviselte szakosztályunkat.

Csernák Roland az 55 kg-os súlycsoportban harmadik helyezett lett. A 60 kg-osok között induló Harminc Zsolt meggyőző magabiztossággal utasította maga mögé ellenfeleit és jutott el a döntőig. Zsolt egy fergeteges első menetet produkált, a második menetben ellenfele sajnos jobb volt nála. A mindent eldöntő harmadik menetben Zsolt egy ponttal kikapott csepeli ellenfelétől, így az ezüstérmet szerezte meg,  az országban, súlycsoportjában a második legjobb! Gratulálunk neki, hiszen ez nagyon komoly teljesítmény és eddigi pályafutásának legnagyobb eredményét érte el! Mindegyik dabasi birkózópalántának méltó példaképe lett.

December 10-én a kötöttfogású Diák Magyar Bajnokságon 61 kg-ban Majoros Péter 3. helyezést, 35 kg-ban Gecser Máté 3. helyezést ért el! Mindkét tehetséges fiatal megmutatta, hogy tudásukon kívül akaraterejükkel hogyan lehet eljutni az ország legjobbjai közé. Méltán lehetünk büszkék rájuk is.

A szakosztály egész éves eredményét tekintve joggal elmondhatjuk, hogy sportolóink várakozáson felül teljesítettek. Hosszú ideje nem zárhatott a birkózó klubunk ilyen sikeres évet. Köszönjük a sportolóknak, edzőknek és mindazoknak, akik segítettek a kimagasló eredmények elérésében.

Természetesen gratulálunk minden helyezést elérő versenyzőnknek és azoknak a gyerekeknek is akik becsülettel végigdolgozták az évet. Reméljük, jövőre hasonlóan szép eredményeket közölhetünk csapatunkról!

Gecser György

vissza az előző oldalra