A hónap kérdése:

Lehet-e a tenger fenekére bugyit húzni?

(Válaszol mindenki helyett: Pap László)

Dr. Ács Ferenc, a Lokálpatrióta Egyesület képviselője:

Lehet, de nem érdemes. A koraesti acélszürkületben, ha cikkanva megcsillan egy szemérmesen leplezetlen tengertompor, elővillantva bűbájáldással felcicomázott halovány fénykontúrjait…hát van ennél csodásabb látvány?

Bácskai Júlia, pszichológus „szabadszóműves”:

Még jó, hogy lehet. De mielőtt megtennénk, nekünk földi halandóknak kutya kötelességünk szót emelni minden fórumon, ahol csak tudunk, és addig ütni a vasat, míg el nem érjük, hogy a kormány, vagy az ellenzék – tőlem akár mindkettő együttvéve – biztosítsa a népet afelől, hogy nem neki kell újfent kigazdálkodni az összes tenger összes bugyiját.

Dr. Kemény Zoltán, szakmérnök:

A valódi kérdés nem az, hogy lehet-e, vagy sem. Ma már a társadalom odáig jutott – és ez köszönhető a globalizációnak, meg a médiának – hogy az emberek eltávolodtak a tengerfenéktől, tökéletesen elidegenedtek. Van, aki már a bugyival sem törődik ebben a rohanó világban, nemhogy a tenger fenekével. Valójában én sem tudom a választ, ami a jövőt illeti.

Pap László, pszichológus:

Ön most azt hiszi, Kedves Olvasó, hogy kényelmesen hátradőlhet, hiszen Ön jól tudja a választ bugyi ügyben. Ki kell, hogy ábrándítsam. Egy nemzetközileg elismert pszichológus team különös kísérletet végzett Mirtiotissa szigetén. Bebizonyították, hogy legalább három előzetes feltétel együttes megléte esetén lehetséges bugyit húzni, akkor sem bármelyik – csak az arra érzelmileg érett – tenger fenekére.

Papné Gogolák Márta, főszerkesztő:

Bár nem érzem magam feljogosítva arra, hogy ebben a szakmai kérdésben állást foglaljak, mégis azt kell mondanom, mint gyakorló pedagógus és a város jövőjéért aggódó értelmiségi, hogy  gyermekeink fejlődésére tekintettel – figyelembe véve Vekerdi Tamás gyermekpszichológus álláspontját – elsősorban kiskamasz korban érdemes leginkább meggondolni, vajon érdemes e eltitkolni a

jövő generációja elől a tenger olykori meztelenségét, vagy bátran szembenézve a problémával, nyíltan beszélgetni velük, akár a bugyiról is. Ez, nekünk felnőtteknek, küldetésünk is lehet. 

Rácz Nándor, a Lokálpatrióta Egyesület képviselője:

Ez a kérdés többször felvetődött testületi ülésen is. Én voltam az egyedüli, aki szóvá tettem – és több alkalommal, személyesen is felhívtam a polgármester úr figyelmét arra – hogy a jövő évi költségvetés nem biztos, hogy elviseli ekkora bugyi elkészítésének terhét – még akkor sem, ha azt helyi vállalkozók alvállalkozóként végzik - az adófizetők zsebére. Sajnos, ez esetben is egyedül maradtam álláspontommal. (A szocialisták tartózkodtak. )

 

vissza az előző oldalra