Moszkauer (narancsgrillázs)

Hozzávalók:

20 dkg cukor

20 dkg darál dió

20 dkg reszelt narancshéj (5-6 db narancs)

7 dkg vaj

1 dl tejszín

4-5 dkg liszt

1 tábla étcsoki tortabevonó

2-3 evőkanál étolaj

A cukrot, a diót, a vajat és a narancshéjat egy edénybe tesszük, és fakanállal állandóan kevergetve lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Kivajazott tepsibe egymástól 3 ujjnyi távolságra dió nagyságú halmokat rakunk, a halmokat vízbe mártott villával tallér formájúra lapítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 percig sütjük.  Még melegen, késsel, vagy lapátkával a tepsiből óvatosan, hogy ne törjön, kiemeljük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat. A tallérokat egyenként a csokiöntetbe mártjuk, csokis felével felfelé megszárítjuk. Nagyon finom csemege.

vissza az előző oldalra