Életveszélyes kutyatámadás Dabason

Borzalmas kutyatámadást kellett elszenvednie három hölgynek a Piac köz és Csarnok utca körzetében. Miközben az első áldozatot már a mentőállomáson ápolták, az alatt  történt a második eset. Sajnos, a szörnyűség bekövetkezte az előzmények ismeretében várható volt. Hosszú idő óta élhettek át a környék lakói esetenként izgalmas helyzeteket. Gyalog, vagy kerékpárral közlekedni, vagy csak az utcán tartózkodni is sokszor felért egy kalanddal.

Két harci eb, néhány hozzájuk csapódott kisebb testű kutyával, szabadon uralta a környéket, annak ellenére, hogy többen jelezték a veszélyt az ebek tulajdonosának, illetve az illetékes szerveknek. „Természetesen” a több bejelentés minden esetben hiábavaló volt, mivel válaszként csak a lehetséges intézkedés nehézségéről, és bonyolultságáról kaptak tájékoztatást a bejelentők. A mai világban az ember már hozzászokott, hogy vagyonát, testi épségét jogrendszerünk furcsán liberálisra szabott törvényei miatt igen nehezen védheti meg, akár saját ingatlanán, lakásán belül is, de hogy már a szabadon garázdálkodó állatokkal szemben is komoly akadályozó jogszabályok veszélynek teszik ki az már sok!

A mezőőrök elmondása szerint a határban gazdátlanul tekergő kutyákat már nem lőhetik ki, legfeljebb befoghatják őket, igaz az nem tartozik a feladatkörükbe. Hát akkor….!? Az eset után már valóban szakszerű intézkedés történt az illetékesek részéről, de ez már „eső után köpönyeg”. A kutyákat végül is megfigyelésre elszállították, az információink szerint nincs esély arra, hogy visszakerüljenek - bár ki tudja?

A megmart hölgyek közül kettő ta Patrióta lap kihordóit, munkájuk végzése közben ért a támadás, a harmadik hölgy egy környéken lakó idősebb asszony, akit egy jó hétig kezeltek a kórházban. Mindhármukat sokkos állapotban, szétmart sebekkel vitték el a mentők. Ismerve a Társadalom Biztosító hozzáállását hasonló esetekhez, minden bizonnyal a kórházi ápolás költségét az ebek gazdájára terhelik.

A dolognak van még egy pikantériája. A kutyák tulajdonosa, mindamellett hogy egy országos tv riporterének jó buliként aposztrofálta a történteket, az idős hölgy családjának üzenget, nem  túl baráti és bocsánatkérő hangon, sőt…

(bozzi)

vissza az előző oldalra