Birkózás

2005. november 5-én és 6-án a Bükön megrendezett Országos Diák Szabadfogású versenyen vettünk részt. Elméletileg nyolc versenyzővel indultunk volna, de különböző betegségek a csapat felét már a felkészülés időszakában legyűrték, két versenyzőnk fizikai felkészülése nem sikerült kielégítően így őket a vezetőedző nem indította.

A két induló Gecser Máté (38 kg) és Inoka Milán (42 kg) az első nap selejtezőin túljutottak, viszont tudásuk nem volt elég a másnapi küzdelmeken a dobogó közeli helyekhez.

Csoportjaikban másodikként végeztek, de a nagy létszámú induló miatt csak a csoportelsők versenyezhettek az első négy helyért.

Két versenyzőnknek gratulálunk, hiszen ismét becsülettel megállták a helyüket egy országos versenyen, bár nem erősségük a szabadfogású küzdelem.

Jó hír, hogy „kiscsoportunk” egyre népszerűbb lett és jó néhány óvodás, kisiskolás kezdte el kóstolgatni a sportág ízét. Ez a létszámnövekedés tette indokolttá, hogy öltözőjüket -a lehetőségekhez képest- korszerűbbé, nagyobbá tegyük. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik ebben a munkában – anyagilag és gyakorlatilag is – szerepet vállaltak! Külön köszönet a „nagyoknak” akik egész nap kitartóan segítettek a szakadó eső ellenére is, név szerint:

Nagy Tomi, Majoros Peti, Csernák Roli, Harminc Zsolti, Gecser Máté, Jurik Roli és Pál Gábor.

Ugyancsak jó hír, hogy néhány szponzorunknak köszönhetően - alapítványok, önkormányzat sport bizottsága, magánszemélyek – hamarosan új melegítőket tudunk vásárolni sportolóinknak. Ezek beszerzése és feliratozása folyamatban van. Adakozó támogatóinknak ezúton is köszönjük, hogy az év végére sikerül egy kicsit külsőségeinkben is fejlődni!

Gecser György

vissza az előző oldalra