Moziajánló

Erőszakos múlt

A History of Violence

 Főszereplők: Viggo Mortensen, Maria Bello, Ed Harris, William Hurt.

Rendezte: David Cronenberg

Békés, boldog család egy békés, álmos városkában, valahol Amerika középső részén. Tom (Viggo Mortensen) egy kis éttermet vezet, és feleségével, Edie-vel (Maria Bello) gondosan neveli két gyerekét. Minden tökéletes.

Ám egy nap két felfegyverzett bűnöző megpróbálja kirabolni az éttermet. Tom – maga sem érti, hogyan sikerül – mindkettejükkel végez. És ezzel elkezdődik a kaland, ami felforgatja a mintaváros mintacsaládjának az életét. Új, távolról jött vendégek érkeznek hozzájuk: egy sötét napszemüveget viselő, fekete öltönyös férfi (Ed Harris) egészen más néven nevezi a város új hősét, mint ahogy mindenki ismeri. Senki sem ért semmit. Egy hatalmas, lefüggönyzött autó köröz Millbrook utcáin. Fegyverek kerülnek elő. Tom úgy érzi, veszélyben a családja.

Nem is téved. De nem sejti, milyen nagy veszély leselkedik rá, és mindazokra, akiket szeret.

David Cronenberg, számos kultuszfilm rendezője ezúttal hitchcocki feszültségű, izgalmas thrillert rendezett, melynek főszerepét A Gyűrűk Ura főszerepében világhírűvé vált Viggo Mortensen alakíja.

Mozibemutató: 2005. november 24.

EGY CIPŐBEN

In Her Shoes

Főszereplők: Cameron Diaz, Shirley MacLaine, Toni Collette

Rendezte: Curtis Hanson

Maggie (Cameron Diaz) és Rose (Toni Collette) testvérek, ám semmiben sem hasonlítanak egymásra. Rose ügyvédnőként keresi kenyerét, céltudatos, komolyan veszi az életet, hízásra hajlamos és titokban romantikus regényeket olvas. Maggie ellenben a felelőtlenség élő szobra: a véget nem érő bulik, könnyen beszerezhető és eldobható pasik meg a vad poénok híve. Még azt is viccesnek találja, hogy elszeresse nővére ritka udvarlóinak egyikét. Az eredmény: Maggie és Rose, akik eddig kerülték, mostantól utálják egymást.

Mi kéne ahhoz, hogy úgy szeressék egymást, ahogy az testvérektől elvárható? Talán egy titokzatos nagymama (Shirley MacLaine), akiről azt se tudta senki, hogy még él, ám most felbukkan, mindenbe beleszól, és varázsos módon minden megváltozik körülötte…

A szupersztár Cameron Diaz testhezálló vadócszerepben, a komikus géniusz Toni Colette és az idősebb generáció kedvence, Shirley MacLaine a Szigorúan bizalmas és Wonder Boys rendezőjének új filmjében játszik együtt.

Mozibemutató: 2005. november 3.

A filmeket forgalmazza az Intercom

vissza az előző oldalra