Ifjúsági könyvajánló -  E. Colfer: Artemis Fowl

Eoin Colfer: Dan Brown kisebb fokozaton. Ugyanúgy jellemző mindkettőjük írására az izgalom, a csavarok és az érdeklődés fenntartása. De Dan Brown talán egy kicsivel jobb. Az ő könyvei hosszabbak, csavarosabbak, összetettebbek. Eoin Colfer könyveire is jellemző ez, csak kisebb mértékben. De nem baj. Ettől a könyvei ugyanúgy letehetetlenek. (Szerintem). De most a könyvről:

Az Artemis Fowl egy díjnyertes koktél: Vegyünk jó sztorit alapnak, adjunk hozzá egy csipetnyi science-fiction érzést, sok eredeti ötletet, egy kis humort, majd sok fantáziát és már meg is kaptuk a könyvet. A könyv nem olyan összetett persze, mint mondjuk a Da Vinci-kód, de ez nem baj. A történet szerint léteznek tündérek. Nem a varázspálcával hadonászó, édi kis tündérek, hanem kemény, elit kommandósok. A főhősünk, Artemis Fowl, pedig egy zseniális alvilági elme, már 12 évesen. Artemis egy tervet eszel ki, hogyan zsákmányolhatja ki a tündéreket, amit meg is próbál valósítani. Csakhogy ez a tündéreknek (érthető okokból) nem tetszik. Artemis azt hiszi, hogy simán zsebre vághatja őket. De nagyon téved. . 

A könyv egyébként nem túl hosszú kb. 300 oldal, ami egy átlagos embernek sok, de egy olvasógépnek, mint például én, elég kevés. Nos, mindegy, nem lehetünk egyformák. Szóval a könyv mindenkinek ajánlott, korra, vagy nemre való tekintet nélkül.

Szóval, ennyi mára.

Pá!

Kollár bálint

vissza az előző oldalra