Védőoltás kampány ellen

A statisztikai kimutatások szerint a lakosok negyvenkét százaléka tart a madárinfluenzától. Jelenleg a médiának ennyi embert sikerült bepaliznia. Szerencsére a többieket még nem. A sikeresen megvezetett tábort főként nők, és alacsony iskolai végzettségű – férfiak és nők - alkotják.

Elnézést kérek a hölgyektől, ha valaki tiszteli őket, akkor az én vagyok. Talán az átlagnál jobban is ismerem a női nemet. (Pácienseim hetven százaléka nő.) Erősebb hiszékenységük és befolyásolhatóságuk, érzékenységük következménye, ami érthető. Az viszont sajnálatos, hogy a kevéssé iskolázott emberek is könnyebben manipulálhatók, - bár ez is érthető - hiszen a lakosság összetételében számszerűleg igencsak derék hadat képeznek.

Jómagam az egész madárin-fluenza ügyet világméretű média-hisztériának tartom, amihez valószínűleg valahol, valakiknek kemény anyagi érdekük fűződik. Hogy hol és kiknek, azt sohasem fogjuk megtudni.

Eleddig a világban közel hetven ember halt meg madárinfluenza következtében, miközben Afrikában több száz ember hal éhen hétről hétre, mert nincs mit enniük.

De nem is erről akartam én írni, hanem ennek kapcsán a hiszékenységről, emberek becsapásáról, félrevezetéséről.

Olyannyira közeledik a kampányidőszak, hogy már-már itt van a nyakunkon.

A Fülöp-szigeteken és az Andokban már észleltek olyan embercsoportokat, akikkel politikai kampány végzett. A környező országokban is, ahol választások voltak a közelmúltban, több embert beszállítottak vizsgálatra, hogy megállapítsák, valóban fennáll-e a kampányok okozta lelki fertőzés veszélye. Ha sikerül bebizonyítani az eddig még csak régóta működő demokráciákban pusztító T9h8 féle kampányvírus közvetlen hatását, az illetékes minisztériumok azonnal megkezdik a szükséges védekezést. Szeretnénk megnyugtatni a lakosságot, hogy pánikra nincs semmi ok, az ország felkészült az esetleges járványszerű kampányra, ha a határainkon belül is izolálnák a T9h8 kampányvírust. A szükséges védőoltások korlátozott számban már most rendelkezésre állnak, bár tömeges méretű használatukat az illetékes szakemberek még nem javasolják.

Megelőzés céljából azonban érdemes beoltatni magukat a hiszékenyebb egyéneknek.

 Ez az oltóanyag, amit hazai szakemberek több éves kampánytapasztalatukra támaszkodva kifejlesztettek, elsősorban a már ismert kampányvírusok ellen véd. Évről évre – alattomos módon – kifejlődhetnek azonban olyan mutációs pártok, amelyek ellen jelenleg még nem rendelkezünk védőoltással, de hazánk szakemberei oly felkészültek és nagy tapasztalattal bírók e téren, hogy három-négy hét alatt képesek tömeges oltóanyag előállítására, újonnan izolált pártok kampányvírusai ellen is. Felhívjuk mindazok figyelmét, akik közvetlen kapcsolatban vannak pártokkal, vagy azok holdudvaraival, illetve gyakran érintkeznek ilyen emberekkel, ők is oltassák be magukat megelőzésképpen.

Több tekintélyes szakember egybehangzóan azt nyilatkozta, hogy a T9h8 kampányvírus csak buta emberek között terjed. Buta emberről okos emberre jelenleg nem veszélyes. Ha mégis kifejlődne okos emberek között is terjedő mutáns variáció, az nagy baj lenne. Szerencsére jelenleg még ilyen veszély nem fenyeget bennünket, de jobb félni, mint megijedni. Ha mégis bekövetkezne a kampány-endémia, a javasolt legjobb védekezés ellene az izoláció. Ilyen esetben mindenki maradjon otthon, csukja be a nyílászárókat, jó erősen hangszigetelje lakását. Az előfizetett újságokat mondja le, az ingyen bedobott lapokat pedig olvasás nélkül azonnal égesse el. A tévét, rádiót kapcsolja ki, ha mégis média-éhséget érez, tegyen be régi, élvezhető filmeket a lejátszóba, és azokat nézze.

Kocsmába, étterembe, nyilvános gyűlésekre ne menjen, ha mégis ki kell mozdulnia otthonról, a minden gyógyszertárban  kapható füldugó használata javallt.  Persze mindez csak óvatos felkészülés egy esetleges tömeges népbutítás csillapítására. A kór ellen teljes, száz százalékos védelem nem létezik, bár hazánk tudósai dolgoznak a minden országban, minden kampányvírus ellen védő vakcina kifejlesztésén, reméljük sikerrel. Addig is szeretném megnyugtatni a lakosságot, hogy pánikra tényleg semmi ok. Azonban, ha kampányidőszakban nyájas mosolyú emberek keresnek fel, elsősorban nyugdíjasokat, és cukrot, lisztet, apróbb ajándékot tartalmazó ingyen csomagocskákat nyújtanak át, azt azonnal vizsgáltassák meg szakemberekkel, mielőtt fogyasztani kezdik, nem tartalmazzák-e a T9h8 kampányvírust, vagy annak valamilyen mutáns változatát.

Egyébként fogyasszanak sok baromfihúst, mert az egészséges, és kevésbé hizlal, mint a sertéshús!

Pap László                                     

vissza az előző oldalra