Moziajánló

KUTYÁTLANOK KÍMÉLJENEK

Rendezte: Gary David Goldberg

Mivel foglalkozik egy család, ha semmi dolga? Férjet fog valamelyik családtagnak. Sarah (Diane Lane) kiváló alanynak látszik. Amióta elvált, egyedül csak a környékbeli boltosok sértegetésében leli örömét, a mosogató mellett állva vacsorázik, és nem hajlandó új szerelem után nézni. Még szerencse, hogy a nővére a tudta nélkül regisztrálja egy internetes párkereső-oldalon, felteszi húga 18 éves kori képét, és sokat hazudik. Jönnek a borzasztó randevúk, a kínos magyarázkodások és a gyors szökések. Egy nap azonban egy kutyabarát jelentkezik. Sarah kölcsönkutyával érkezik, és hamar össze is vesznek Jake-kel (John Cusack), aki egyébként szintén idegen kutyával vágott fel. Felszikrázik az ellenszenv első látásra: ők ketten nyilván nem közömbösek egymásnak, és egyre többször találkoznak, egyre furcsább körülmények között.

De éppen ekkoriban Sarah-nak vadul udvarolni kezd egy szomszéd férfi, aki elvált, történész és nagyon formás feneke van…

Az év talán legszerethetőbb romantikus vígjátéka.

Bemutató: 2005. november 10.

A HALOTT MENYASSZONY

Rendezte: Tim Burton,

 Mike Johnson

Egy világtól távoli kis orosz faluban, valamikor a 19. század derekán Viktor az esküvőjére készül. Ám a templom felé menet rejtélyes alakok elrabolják, magukkal hurcolják, és meg sem állnak vele az alvilágig, ahol már várja őt ottani menyasszonya. Míg élő jövendőbelije odafönt várja, Viktor egyre jobban érzi magát odalent új felesége oldalán. Élők és holtak között nincs semmi, ami két igaz szeretőt elválaszthat egymástól: sem a halál, sem egy másik nő. Viktornak már csak arra kell rájönnie, ki is az ő igaz szerelme. Viktória vagy a Halott menyasszony.

A Halott Menyasszony és a boldogtalan vőlegény története egy orosz népmesén alapszik. A mesében egy férfi véletlenül frigyre lép egy elhalálozott menyasszonnyal, aki magával rántja a szerencsétlent az alvilágba. A romantikus, ugyanakkor hátborzongató történet felkeltette Tim Burton író-rendező figyelmét. Burton tíz éven keresztül dolgozott a stoptrükk technikával készített egészestés animációs filmen.

Bemutató: 2005. november 17.

ÖDÖGŰZÉS

Emily Rose üdvéért

Főszereplők:

Rendezte: Scott Derrickson

Egy szinte példa nélküli döntéssel a katolikus egyház hivatalosan elismerte, hogy egy elsős egyetemista lányt, Emily Rose-t démonok szálltak meg. Az ördögűzés a lány halálával végződött, és az ördögűző lelkész bíróság elé került. De ki az igazi tettes? Egy ügyvédnő (Laura Linney) elhatározza, hogy utánajár a misztikus, félelmetes és ellentmondásos esetnek. Talán túl sokat vállal. Nem készült fel rá, hogy ahhoz, hogy eljusson az igazságig, nemcsak az egyházzal, saját démonaival, de talán magával az ördöggel is szembe kell néznie…

A megtörtént eseten alapuló történet az ördögűzést és az azt követő pert mutatja be.

Bemutató: 2005. november 17.

A filmeket forgalmazza az Intercom

Bálint Mónika

vissza az előző oldalra