Street Jam - Extrém Délután

Egy esősnek induló pénteki napon került megrendezésre az Extrém Délután nevű rendezvény. Olyan programot terveztünk, ami még nem igazán volt Dabason. Mindenképpen a fiatalokat szerettünk volna megmozgatni, de kiderült: korántsem csak ennek a korosztálynak az érdeklődését keltettük fel. Négy óra körül Magyar Norbi (Tribe) már javában pörgette lemezeit a DS előtt, bent is folytak az előkészületek, a Fiatalok Éjszakája rendezvénysorozat szervezői sürögtek-forogtak mindenütt.

A Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tagjai festett lepedőkkel tették színesebbé a csarnok előtti teret, majd egész délután tanítgatták az érdeklődőket a pólóbatikolásra. Délután öt órakor kezdődtek az események, megérkezett a hat fős zsonglőrcsapat, majd Tokai Laciék a paintball szerkóval és a BMX-es gárda is,
akik egy nagyszabású versenyről jöttek el, hogy kis városunkban
szórakoztassák az érdeklődőket.

Amikor Soós Krisztina megérkezett, rögtön széket és asztalt szerettem volna hozni neki, amit Ő egy kedves mosollyal megköszönt és vissza is utasított.
Számomra ismeretlen volt a henna kultúrája és mindaz a misztérium, ami körülveszi. Krisztina leterített magának néhány gyékényt a földre és szebbnél szebb mintákat festett a csinos lányokra.
A Székesfehérvárról érkezett tűzzsonglőrök nagyon kellemes élményt nyújtottak. Rengeteg színes dolgot hoztak magukkal, ami dekorációnak sem volt utolsó, ám mind a gyerekek, mind a felnőttek aktívan részt vettek a játékok használatának elsajátításában.

Felejthetetlen élményt nyújtott számomra (bár ezzel biztosan nem vagyok egyedül) az a látvány, amikor Feri, az egyik zsonglőr, egy 4-5 éves kislány mögé állt, megfogta a kezét, majd hihetetlen szeretettel és türelemmel megtanította neki, hogyan kell pörgetni a színes, szalagos meteorokat. Mondanom sem kell, a gyerekek nagyon élvezték, és gyorsan megtanulták pörgetni a szalagokat, dobálni a zászlókat, virtuóz mozdulatokkal tekerni az ördögbotokat. Kevesen voltak, akik ne próbáltak volna ki valamilyen zsonglőrjátékot, vagy a lábtoll-labdázást,
amit Gacsal Rózsa tanárnő vezetésével tartott a Kossuth Lajos Általános Iskola csapata.

Gyenes Paliék BMX-es csapata is lenyűgöző showt adott, a dabasi bringások és minden résztvevő örömére. Elképesztően ügyesek, nem hiába, hiszen profik, legtöbbjük már hosszú évek óta űzi ezt a sportot. Két bemutatót tartottak a sportcsarnok előtti parkolóban, melyek között szinte le sem lehetett lőni őket, folyamatosan csinálták a műsort, melybe néhány helyi fiatal is bekapcsolódott, ellesve tőlük pár trükköt, mozdulatot. A bemutatók közben a zsonglőrök fáradhatatlanul szórakoztattak mindenkit, Tokai Laci elmesélte nekünk a paintball történetét kezdetektől napjainkig, majd tartott egy bemutatót, amit leginkább a bukó bábuk bántak meg, melyekre kilőtt egy tár festékgolyót.

Este fél tíz körül a nappali programok lezárásaként látványos tűzzsonglőr bemutatóval szórakoztattak minket Feriék, közben Tribe folyamatosan keverte alájuk az ilyen tevékenységhez leginkább illő psyhedelikus zenét. Akkorra már elég sokan voltak a DS előtt, kezdődött a Fiatalok Éjszakája, Pávics Edina és Tóth Tamás segítségével remekül összehangoltuk a kinti és a benti programokat, nagyon sok köszönet jár nekik és a GYIÖK minden tagjának, akikkel nap közben együttműködtünk.
 

A szervezők nevében szeretnék köszönetet mondani Kőszegi Zoltánnak, Rácz Nándornak és Szandhofer Jánosnak, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre. Nekünk csak egy ötletünk volt, egy elképzelésünk. Ők ezt teljes mértékben támogatták és segítségünkre voltak. Demeter Ábel és Kocsír Anikó heteken keresztül tartó munkájának köszönhetően sikerült elhívni mindazokat a csapatokat, akik szórakoztattak minket ezen a borús, de mégis rendkívül
színesnek mondható délutánon.

Foki Krisztián

vissza az előző oldalra