Cellux szimfónia

Kicsit megkésve, de aktualitását még el nem veszítve szeretnék bemutatni egy nagyon tehetséges magyarokból álló csapatot, az Amorf Ördgöket és a legújabb hozzájuk kapcsolódó albumot, a Cellux szimfóniát, ami szerintem magyar szempontból az idei termés egyik legjobb darabja. 

A banda koncertjét még áprilisban volt szerencsém látni és hallani, habár akkor az énekesnő Péterfy Bori távolléte kisebb csalódást okozott, de azért tragédiát nem. Ez volt az új album lemezbemutató koncertje, teljes eufóriában, őszinte előadásban, a Honvéd Férfikar Szerenád-Kommandója vendégszereplése pedig csak fokozta az őrületet. Ekkor tudatosult bennem igazán, hogy megveszem az új lemezt, és bizony abban sem kellett csalódnom.  

A dalokat hangulatváltós keserédes szövegek ékesítik abban a megnevezhetetlen halmazban, amit ők úgy neveznek: kacat-szobadiszkó. A szokásos popszótárt kiradírozva egy teljesen egyedi szóhasználat került a lemezre, ahogy azt már a korábbiakban megszokhattuk. Ugyan ez az album nem annyira bulis, mint az előző (Molylepke minibár), inkább kísérletezősebb, de például Fapados űrutazás c. számuk kifejezetten slágeres lett a szó jó értelmében, főiskolás házibulik tökéletes darabja. 
Amolyan magyar retró, amit könnyen és jogosan miénknek érezhetünk, és könnyen megszerethetünk.

Az új anyag a korábbi Amorf Ördögök-albumokhoz képest arányaiban többet merít a hatvanas-hetvenes évekből de azért most is került bele egy kis balkáni rezes „umacaca”. Úgyhogy akit még nem darált be teljesen Kozsó és Lagzi Lajcsi Szuperbulija, az mindenképpen szerezze be az albumot és tegye a magáévá. Fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ajánlott, korhatár nincs, ez a zenekar ugyanis besorolhatatlan, meghatározhatatlan amit csinálnak - azt viszont pimaszul jól csinálják.

www.amorfordogok.hu

ventispecial

vissza az előző oldalra