A Dabasi Szabadidős Sportegyesület - Úszó eredmények

LIV. Országos Úszó Vidékbajnokság

Június elseje és harmadika között rendezték meg Kaposváron a Magyar Köztársaság LIV. Országos Úszó Vidékbajnokságát, ahol a Dabasi Szabadidős SE versenyzői közül hárman is megszerezték a versenyen való indulás jogát, mivel már az idei évben 2 versenyen is a megadott szintidőkön belül úsztak. Misek Zsolt  az 50 m-es gyorsúszásban a tavalyi korosztályos országos bajnokot is maga mögé utasítva a Magyar Köztársaság Országos Vidék Bajnoka címet szerzett. Zsolt az 50 m-es gyorsúszás mellett az 50 m-es pillangóúszásban 4. helyezést, míg a 100 m-es gyorsúszásban 11. helyezést ért el. Hümpfner János, aki az idei évben hatalmasat fejlődött, 50 m-es gyorsúszásban a 28., míg a 100 m-es gyorsúszásban 18. helyezett lett. A lányok közül Hende Cintia teljesítette az induláshoz való jogot. Cintia az 50 m-es hátúszásban a 9. helyezést érte el, ami nagyon szép teljesítmény, hisz őt a tavasz felkészülési időszakban kétszer is hosszabb betegség akadályozta a folyamatos edzésmunkában.

A dabasi úszók nagyszerű eredményeire azért is büszkék lehetünk, mert nincs az országban még egy ilyen egyesület, amelyik ilyen mostoha körülmények között készülve is vidékbajnoki címmel büszkélkedhessen. Mint sportberkekben köztudott, a torna, az atlétika mellett az úszás is hatalmas edzésmunkát követel a sportolóktól egy bizonyos szint eléréséhez. Versenyzőink számára itt Dabason a vízfelület az edzéseinkhez igencsak szűk, télen 32 fokos kisméretű medencében, nyáron időjárásfüggő, nem igazán úszóknak fenntartott medencében edzhetnek az egyesület versenyzői. Hogy még jobb minőségi munkát is tudjunk végezni, Monorra járunk át heti egy alkalommal edzeni. Ez komoly anyagi megterhelést jelent számunkra, de ez a minőségi edzésmunka kivitelezéséhez elengedhetetlenül szükséges. A monori uszoda vezetősége örömmel veszi ottlétünket, mert a város az úszóélet kiépítésén dolgozik. Segítőkészek, úszómesterük által felügyelt és biztosított pályákkal várnak bennünket.

Gyermek Országos Bajnokság 2005. 07. 22-24. Székesfehérvár

Ebben az évben Dabasi Szabadidős SE versenyzői közül 3 úszó teljesítette az induláshoz szükséges szintidőket, így ők indulhattak a Magyar Köztársaság 2005. évi Országos Úszó Bajnokságán. Minden évben ezen a versenyen az úszó szakág szakemberei újabb és újabb tehetségeket fedezhetnek fel, s így volt ez idén is. Több számban is csak a korosztályos világranglista I-X. legjobb idejével lehetett nyerni, és ezek a tehetségekkel 2-3 év múlva az ifik között, majd 4-5 év múlva a felnőttek között a világversenyeken találkozni fogunk. A magyarországi úszósport utánpótlás nevelése ezen a versenyen jól mérhető, az országban nemcsak Budapesten ( Jövő SC, Kőbánya SC, FTC, Bp Honvéd, BVSC, Tempero ), hanem vidéken is ( Dunaferr, Bajai Spartacus, Százhalombatta VUK, Hódtáv SC, Pécs TÁSI, Szombathely VSC, stb, ) komoly szakmai munka folyik. A Dabasi Szabadidős SE versenyzői kiemelkedő eredményeket értek el ezen a versenyen is.

Misek Zsolt szombaton a délelőtti előfutamok során a 100 m gyorsúszásban elért 13. idejével, délután  a B döntőbe kvalifikáltatta magát, ahol az idejét tovább javítva, a B döntőben 3. helyezést, így összesítésben a 11. helyezést érte el. Ugyanezen a napon Hümpfner János az előfutamok során a 100 m gyorsúszásban 48. helyezést érte el. Vasárnap délelőtt az előfutamok során Hende Cintia a 100 m hátúszásban a 20. eredményt ért el, míg Misek Zsolt a 200 m gyorsúszásban a 22. helyezést ért el.

IV. Nyilt Úszóbajnokság Dabason

Július 16-ám immár negyedik alkalommal úszóversenyt rendezett a Dabasi Szabadidős SE a Dabasi Strandon. Meghívásunkra az országból 12 egyesület 157 versenyzője állt rajtköre, akik 50 m-es sprinttávokon és 4x50 m gyorsváltóban versengtek az érmekért. A versenyt megtisztelte és egyben a verseny elnöke volt Vizi Csaba a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagja, mesteredző, és Dr Vlaskovits József a Magyar Úszó Szövetség jogásza. A versenyzők között rajtkőre állt Kanda Ágnes a Váci Vízmű SE versenyzője, aki az elmúlt héten Olaszországban, Lignanoban a Serdülő Európa Bajnokságon 5. helyezést ért el. Kitűnően szerepelt Misek Zsolt, a dabasi úszósport ifjú tehetsége, aki az idei Országos Vidék Bajnokságon 50 m gyorsúszásban a Magyar Köztársaság Vidék Bajnoka címet hódította el több híres sportegyesület versenyzői előtt.

A Dabasi Szabadidős SE versenyzőinek eredményei:

50 m gyorsúszás

1990    1. Suhajda Balázs           

2. Garajszki Dávid

7. Králl Péter

1991    1. Misek Zsolt

4. Hümpfner János

5. Mádi Szabolcs

6. Majer Lénárd

1992    6. Janicsák Péter  

1993  5. Tóth Kristóf

          6. Lakos Gergő

1994  8.Kiss Attila

                      9. Hümpfner Dániel

        11. Lozsek Martin

1996                12. Garajszki Péter

1997                6. Misek Gábor

 

 

50 m mellúszás  

1990    1. Hende Máté

2. Garajszki Dávid

1991  3. Hümpfner János

1993    5. Lakos Gergő

1996    4. Garajszki Péter

1997    5. Misek Gábor                          

 

50 m pillangó   

1991   1. Misek Zsolt

                                                 

50 m hátúszás

1990        4. Hende Máté                       

1991   1. Misek Zsolt                                        

1993      5. Lakos Gergő

1994      9. Hümpfner Dániel

1996. 13. Garajszki Péter

1997    5. Misek Gábor

 

50 m hátúszás  

1993    1. Hende Cintia

 

50 m gyorsúszás 

1992    7. Kuli Sára

 8. Tóth Andrea

1993    3. Hende Cintia

1996    3. Hende Helga

    11. Nagy Vanda                                                        

1996   4. Hende Helga

                        6. Fózer Tímea

50 m pillangóúszás

 1993   2. Hende Cintia

Köszönettel tartozom  a Vogtland Pékségnek, Szűcs Zoltán vállalkozónak, a Zöld sarok zöldség- és gyümölcs kereskedésnek, Major Attila vállalkozónak, Lakos Zoltán vállalkozónak, akik felajánlásukkal hozzájárultak a versenyzők megvendégelésében a verseny után. A verseny zökkenőmentes lebonyolításában nagy segítségemre volt Borus Zoltán strandvezető és az úszómesterek.

Lorántfyné Horváth Ildikó

vissza az előző oldalra