Itt a 4 millió, hol a 4 millió?

Szandhofer János írja a kézilabdacsapat vezetőségének leváltása kapcsán -alpolgármesterhez nem méltó módon-, egy faragatlan hangvételű írásában:

„… Arról a Kuli Imréről van szó, akinek elnöksége idején szavazta meg a bizottsága dabasi kézilabda egyesület történetének eddigi legmagasabb támogatási összegét, négymillió forintot.”

Mint a felügyelő bizottság tagja (akit időközben minden indoklás nélkül visszahívtak), elmondhatom hogy ez a mondat így nem teljes, mert Réti Attila elnöksége alatt ennek az összegnek a kézilabda csak a töredékét kapta meg.

Ugyanis 2004-ben 750 ezret, 2005-ben pedig 2 milliót, azaz összesen 2 750 000 Ft-ot kapott a csapat, kevesebbet, mint egy évvel ezelőtt, pedig az NB I/B-be történő feljutás igen sok úti költséget (Pécs, Komló, Nagyatád) és játékvezetői költséget rótt a csapatra. A bajt tetézte, hogy az önkormányzat ebből az összegből elvont 1 600 000 Ft-ot, a Sportcsarnok bérleti díjára, méghozzá úgy, hogy addig nem fizették ki a negyedévi esedékes támogatást, amíg a bérleti díj be nem lett fizetve, illetve az utolsó támogatásból egyenesen levonták(!) a bérleti díjat, ezt követően pedig azonnali hatállyal felmondták a bérleti szerződést.

János, végezzük el együtt a számítást: 2 750 000 mínusz 1 600 000,

az bizony mindössze 1 150 000 Ft. Azt nem tudom melyik a rosszabb, hogy te ezt nem tudtad, vagy hogy tudtad, de elhallgattad?

Ezek után arra hivatkozni, hogy a Réti Attila nem tudta biztosítani az egyesület működéshez szükséges összeget, hogy mást ne mondjak sajnálatos. Hiszen ha meg lenne hiányzó 2 850 00 Ft és megkaptuk volna a polgármester úr által ígért egyszeri másfélmillió forintot, akkor bizony a csapatnak nem csak a sport, hanem a pénzügyi eredményei is kiválóak lennének.

Ezzel a kézilabda csapat körüli nyilvános vitát én a csapat és a dabasi kézilabda sport jövőjének érdekében lezártnak tekintem.

A cikk hangvétele és stílusa miatt keletkezett gondolataimat egy esetleges személyes beszélgetés során - TR útján - fogom veled közölni.

Rácz Judit      

Dabas VSE Kézilabda Club FEB  tagja

vissza az előző oldalra