Pályáztak és nyertek

A Dabas Városi Nyugdíjasklub-, mint arról már korábban hírt adtunk- 2004 áprilisában egyesületté alakult.

Az alapszabály elkészítésében dr. Ács Ferenc a Lokálpatrióta Egyesület elnöke nyújtott segítséget Bodnár Gábor klubvezetőnek.

Az egyesületté válás lehetővé tette, hogy a nyugdíjasok a Pest Megyei Önkormányzat által kiírt pályázatokon civil szervezetként részt vegyenek. Ezt májusban meg is tették, először a szociális keret terhére adták be pályázatukat, és hamarosan pozitív választ kaptak. A szociális keretből 100.000 Ft vissza nem térítendő támogatást kapnak, melyet  egy egész napos berekfürdői kirándulásra fordít a 65 tagot számláló egyesület.

A májusi Patriótában közreadtuk a Pest Megyei Önkormányzat különböző, civil szervezetek számára megpályázható kereteit, melyek szociális, kulturális, ifjúsági és sport, idegenforgalmi alap terhére összesen 35 millió Ft vissza nem térítendő támogatást jelentettek. Ugyanakkor felajánlotta egyesületünk, hogy jogászaink, közgazdászaink szívesen segítenek, a sikeres pályamunkák megírásában, elkészítésében.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a hozzánk forduló nyugdíjas klub interneten leadott pályázata ilyen sikeres lett, és egyéb technikai segítséget adhattunk pályázatukhoz.

Arra bíztatjuk a helyi civil szervezeteket, hogy forduljanak hozzánk bizalommal, pályázati, egyesületi vagy alapítványi ügyekben szívesen nyújtunk segítséget továbbra is.

Csodálatos utazáson vett részt a dabasi nyugdíjasklub 41 fővel. Június 24-30-ig Erdély legszebb tájain jártak. A hat napos körúton a következő településeket látogatták meg: Kolozsvár, Marosvásárhely, Tordai hasadék, Gyergyószentmiklós, Szár-hegy, Gyilkos-tó, Békás-szoros Csíkszereda, Csíksomlyó, Madéfalva, Parajd, Szováta, Korond, pihenő, gyalogtúra a Buchin-tetőre, Ditró, Szászrégen, Nagyvárad.

A napi háromszori étkezést, idegenvezetést és légkondicionált autóbuszos utazást tartalmazó programért igen kedvező árat, mindössze személyenként 18.000 Ft-ot kellett fizetniük a résztvevőknek. Mindenki nagyon jól érezte magát a kiránduláson, szép emlékkel tértek haza.

Minden hónap második vasárnapján tartja a nyugdíjas klub az összejöveteleit a Kossuth Művelődési Házban. Ilyenkor névnapokat köszöntenek, közösen főznek, és együtt mulatnak. Minden érdeklődőt várnak a klub rendezvényein.

B. Harsány Nóra

vissza az előző oldalra