Kis Kedvenceink!

Amikor elhatároztuk, hogy kutyát fogunk vásárolni, már tudtuk, hogy csak is egy fajta jöhet számításba. A képeken hófehér margarétaformára nyírt fejű, fekete gombszemű, fekete orrú, antenna farkú kis játékkutyáknak tűntek. Egyből beleszerettünk.

Dabason nem láttunk még ilyen fajta kutyát, a westi most kezdi meghódítani a leendő gazdikat.

A választás egy kislány miatt is erre a fajtára került, mivel imádja az állatokat, de fél a nagytestű kutyáktól. Gondoltuk vele hamarabb összebarátkozik. Így is lett.

Szóval elhoztuk a kis „hógolyót”, 2 hónaposan és a Dezső nevet adtuk neki. Amit sokan furcsálltak de igazából illett rá.

Már féléves volt, de sehogy sem akart hasonlítani azokra a kutyákra, akiket az újságokban, utcákon láttunk. A kutyakozmetikus viszont értette a dolgát, kihozta belőle a fajta tulajdonságait.

Nevelgettük, szeretgettük, nyaralásra vittük magunkkal, imádott autózni, a kislánnyal futkározni az udvaron. Bármilyen nagytestű kutyával összebarátkozott. Esténként velünk tévézett, reggel az ajtóba várta, hogy felébredjünk.

Mivel nem igazi szobakutya, így a télre megnövesztettük a szőrét és váruk, hogy kitavaszodjon, hogy ismét margarétaformájú, gombszemű kutyus legyen.

De a tavasszal együtt jöttek az ösztönök is, és egy kapunyitás alkalmával megnézte, milyen az élet odakint. Természetesen nyakörvében benne van nevünk és telefonszámunk. Vártuk, hátha valaki megtalálja, és felhív bennünket.

Ez eddig még nem történt meg, és nagyon szomorúak vagyunk miatta. Igazi családtagként szerettük.

Ha valaki ráismer vagy befogadta, kérjük, értesítsen minket!

Köszönettel: Kövesdi Tamás

06-70-367-3133

vissza az előző oldalra