Labdarúgás

Az új bajnoki esztendőben Dabas város labdarúgócsapata az NB II-es bajnokságban indulhatott. Ezen oknál fogva az ifjúsági és a serdülő csapat szintén az NB II-es és NB III-as csapatok részére kiírt bajnokságban szerepelhet. Ez azt jelenti, hogy a 2003-2004-es bajnoki évaddal szemben az idén egy osztállyal lejjebb szerepelhetnek fiatal labdarúgóink. A színvonal szempontjából ez lényeges visszaesést jelent, viszont gazdaságilag és szervezetileg talán egyszerűbb a feladat.

Ifjúsági csapatunk az élmezőny elején foglal helyet, a harmadik és ötödik hely között ingáznak. Számukra a cél mindenféleképp az első három hely valamelyikének megszerzése. Két hete Vecsés ellen 10 : 0–ra nyertek, november 6-án pedig 5 : 3-as vereséget szenvedtek Tápiószecső csapatától.

Ugyanezen bajnokságban szereplő serdülő csapatunk Vecsésnek 11 gólt rúgott, miközben egyet sem kapott, az elmúlt hétvégén pedig szintén nagy arányú győzelmet arattak, az eredmény: Tápiószecső – Dabas 0 : 13. Az ő céljuk egyértelműen a bajnoki cím megszerzése lesz.

Az 1991. 01.01 után születettek korosztályában csapatunk szintén jól szerepel, az élmezőnyben foglal helyet. A hétvégi eredményük: Dabas - Tápiószentmárton 1 : 0. Ők a mezőny felmérése után szintén az első három-négy hely valamelyikére pályáznak.

A kisebb korosztályok a körzeti bajnokságokban indulnak, ahol a minden héten lejátszott mérkőzések után egyelőre azt tapasztalhatjuk, hogy a végelszámolásnál szintén az első helyek valamelyikére tartunk igényt.

Az őszi szezonból két hét van még hátra, aztán téli pihenő következik. Csapataink jól szerepelnek. A bajnokság félidei végeredményéről a következő számban tájékoztatjuk az olvasókat.                                                                        

Kucsák István

vissza az előző oldalra