Barátságból születnek a jó dolgok…

Régi barátság fűzi össze Nyíri Miklóst, Szabó Zoltánt és Jasin urat. Ennek a jó kapcsolatnak köszönhető, hogy a Vállalkozók Napján a Hyundai Dabas és a Jasin Kft. közös sátrat állított. A sátor mellé pázsitrácskövekből készült talapzatra emeltek egy 700 kg-os kemencét, amit egy monori kályhásmester épített. Ebben lehet ám finom cipóban sült csülköt, meg jóféle töltött káposztát készíteni! Aki időben ért oda, annak még jutott a cipóban sült csülökből, sőt még a zsűrinek félretett darabot is befalta valaki! Akárcsak a pörköltes tálra odakészített gyümölcs-zöldség dekorációt.

Sebaj, futotta még a narancsszeletekből és a böhönyei nagyszemű szederből. (Tudniillik Szabó Zoli Böhönyéről –Belső-Somogy – származik.) A töltött káposzta a képen látható erdélyi cserépedényben nyerte el fenséges ízét. Persze ez mind csak ráadás volt a magyaros szarvaspörkölt, borjúpaprikás, tarhonya és kemencés sült krumpli mellé. Az étkek után Jasin úr saját kezűleg csapolta a sört, miközben albengai élményeiről mesélt. Ígérete szerint lapunknak is hamarosan interjút ad.

Mindenki remekül érezte magát, főleg, mikor az eredményhirdetésre került sor. Ekkor kiderült, hogy a sok finomságot nem csak mi, de a zsűri is a legjobbnak ítélte. Az elnök, Fekete László, „az ország legerősebb embere” volt, aki nagy ínyenc hírében áll.

Kár, hogy ezen a szép őszi napon ilyen kevesen látogattak ki erre a rendezvényre is.

Minden évben csodálkozom, hogy miért nem használja ki több dabasi azokat a jó programokat, amiket ilyenkor rendeznek. Koncertek, kiállítások, vagy éppen a Vállalkozók Napja, ahol ismerősökkel találkozhatunk, új embereket ismerhetünk meg, jókat beszélgethetünk, barátságokat köthetünk, vagy elmélyíthetjük a régieket.

Hiszen barátságból annyi jó dolog születhet…

B. Harsányi Nóra

vissza az előző oldalra