Olvasói levél: HURRÁ! JÖN A TESCO!

Alkalmazott vagyok az egyik dabasi kereskedésben, a férjem pedig az egyik helyi szolgáltatónál dolgozik. Büszkék vagyunk két gyermekünkre, a kisebbik most lesz 5. osztályos, a nagyobbik most kezdi  gimnáziumi tanulmányait. Drága Édesanyám is velünk él, szellemileg nagyon friss - még mindig szereti a rejtvényfejtést -, de már gondozásra szorul. 

Kimondottan úgy kerestünk munkát, hogy ellátását párommal megoldhassuk.  Még arra is jut, hogy kétévente a gyerekekkel megnézzük a horvát tengerpartot.   

A szomszédom tegnap mondta, hogy jön a TESCO Dabasra.       

Elgondolkodtam, és már mindent elterveztem! Nem veszek semmit az itteni kereskedésekben, hiszen a TESCO mindenben olcsóbb. Még az Esztergályos Cecília művésznő is ott vásárol! Olcsóbban veszem meg a gyerekeknek és magunknak a ruhát, az élelmiszert, a kerékpárt (persze, ha jó lesz a kicsinek a bizije év végén). A férjem mindenféle szerszámot olcsón meg fog tudni venni, mert a drágám nagyon szeret barkácsolni. Olyan ügyes, mindent megcsinál itthon.  

Szerintem, ha mindent jól kiszámoltam, akár évente mehetünk Horvátországba! Imádom a tengert!           

Hopp! Most szólt a cégtulajdonos, hogy a multi megjelenése és “nyomott” árai miatt bezárja a kereskedést. Nem éri meg neki fenntartani az üzletet.

A férjem is telefonált, hogy a multi miatt, megszűnik az ő munkahelye is. 

Mi lesz a gyerekek és saját magunk fenntartásával? Miből fogom fizetni a rezsit? Miből veszem meg az élelmiszert? Most kertészkedjek a második emeleti teraszon? Termeljek ott paradicsomot, paprikát? Tartsak ott csirkéket, hogy legyen mit ennünk?

Lehet, hogy elszámoltam magam? Ha nem lesz fizetésem, miből fogok olcsón vásárolni a TESCO-ban?

HURRÁ?

Jön a TESCO.

Hyscus

vissza az előző oldalra