3 év késéssel pótolták a kivágott fákat

Sajtóhelyreigazítási pert vesztettünk, mert nem tudtuk a bíróságon bizonyítani a kultúrház és orvosi ügyelet előtti fák kivágásával kapcsolatos állításunkat.

Nyertünk azonban az üggyel valamit az egész városnak: az örökre feledésbe merült fapótlási kötelezettség ismét napirendre került és – bár néhány év késéssel -, de a kivágott fák a kultúrház előtt pótolva lettek. 

Az orvosi rendelő estében más a helyzet, mivel a bíróság kérdésére válaszolva kiderült: sem Garajszki Gábor jegyző úr, sem Szandhofer János alpolgármester úr nem tud a 2001 őszén az orvosi ügyeletnél kivágott, minimum 5 nyárfáról - amire az önkormányzat más alkalmazottai jól emlékeznek -, így az ezzel kapcsolatos dokumentum nem kerültek elő. Sőt, települési képviselőként feltett kérdésemre a jegyző úr két alkalommal is azt a válazt adta, hogy nem járul hozzá az iratokba való betekintéshez. bár a dabasi önkormányzatnál nincsenek titkos minősítésű, az önkormányzat tevékenységére vonatkozó iratok, a jegyző úr mégis jobbnak látta, ha nem ismerem meg azok tartalmát.

A kivágott fák leginkább a Fogyatékosok Napközijének udvarára vetették az árnyékot, akik sajnos azóta a pótlás hiányában ezt kénytelenek nélkülözni.

Az iratok hiányában azonban – ellentétben a kultúrház esetével - itt még az utólagos pótlásra sincs sok esély.

Rácz Nándor

vissza az előző oldalra